Økologisk Palmesukker
palmesukker
Sukkerjuicen udvindes fra blomsterne på palmetræerne. Arenga palmetræet er meget værdsat for sin høje kvalitet af sukkerjuice.
Behandling
Palmetræerne dyrkes af et kooperativ, som flere landmænd er tilknyttet. Palmetræerne dyrkes i et område, der tidligere blev brændt ned, og som nu er blevet til en moderne bæredygtig sukkerudvinding gennem ny vækst af palmetræer. Ved hjælp af en kompleks metode bliver den tykke juice forarbejdet til Arenga sukker. Dette sukker leveres af Masarang-fonden. Derudover giver de anlagte plantager et nyt levested for truede arter. Palmesukker ligner brunt sukker, men i modsætning til almindeligt bord sukker og brunt sukker indeholder palmesukker mange flere mineraler, såsom magnesium og kalium. Strukturen af palmesukker er ligesom blødt sukker og derfor meget velegnet til bagning. Palmesukker har en karakteristisk karamel smag og er ideel til at søde mad og drikke.